Kako napraviti torrent? (koristeći BitTorrent)

Svi skidamo filmove, pjesme, igrice itd. putem torrenata, ali niti smo znali kako nastaju, a iskreno, nije nas ni iblo briga. No, ukoliko krenete sa zaradom putem Sharecasha, znanje u kreiranju torrenata vam može postati vrlo korisno. Pa krenimo opet u koracima:

1. Downloadirajte BitTorrent koji je besplatan sa njihove stranice: http://www.bittorrent.com/ 

2. Pravljenje torrenta - Prvo što morate napraviti je da vaša datoteka bude na mjestu gdje ćete ju lagano naći...npr. Desktop (zaslon računala).

Otvorite BitTorrent i na vrhu gdje možete vidjeti mnoštvo ikonica vidjeti ćete ikonicu "RSS feed". Desno od nje je ikonica koja izgleda kao zvijezdica, ovako:

Kliknite na nju i otvoriti će vam se novi prozor koji izgleda ovako:
U prvoj kućici dodajete vaše fileove. Ukoliko želite dodati jedan file kliknite na "Add file", a ukoliko želite više, stavite ih u jedan direktorij i kliknite na "Add directory".
Slijedeće što vidite je sekcija "Torrent Properties".
Prilikom registracije na bilo koju torrent stranicu, npr. http://www.kickasstorrents.com/ dobiti ćete njihove trackere. Trackere vam omogućuju dijeljenje vaših torrenata. Dakle te trackere samo kopirate u kućicu "Trackers:".
"Web seeds" ostavite prazno.
Pod "Comment" možete, ukoliko želite, dodati neki komentar ili opis vaše datoteke.
Nakon toga kliknite na "Create and save as..", odaberete gdje ćete ga spremiti i to je to, vaš torrent je uspješno kreiran.
Napomena: ne premještajte datoteku u neki drugi folder inače torrent neće funkcionirati.

3. Uploadiranje torrenta - Postoji mnogo stranica koje se bave dijeljenjem torrenata, a sve što vi trebate je registrirati se na nekoliko njih, kopirati njihove trackere kao što smo ranije napomenuli, uploadirati torrent na njihovu stranicu i čekati da ljudi počnu skidati vašu datoteku putem vašega torrenta.
Nakon što to napravite, ostavite BitTorrent na vašem računalu upaljenog i naka vaš torrent bude u njemu aktivan. Ostavite ga tako možda sat vremena dok ne vidite da se napunio sa dovoljno seedera (oko 25). Kada se napuni seederima, vi ga više ne morate dijeliti sa vašega računala nego će to učiniti drugi umjesto u vas.


_____________________________________________________________
Registrirajte se odmah i za 30 sekundi krenuti ćete sa uploadiranjem vaših datoteka i zarađivanjem novaca u tren oka!
(Nakon što kliknete na gumb Registracija, otvoriti će vam se Sharecash glavna stranica. Za registraciju kliknite na "GET STARTED NOW" ili na "REGISTER" u gornjem desnom uglu.)


Nema komentara:

Objavi komentar

ddos protection by koddos.com
Natrag na vrh